Centru de antrenament pentru automodelism sportiv deschis in Vaslui

Centru de antrenament
Centru de antrenament pentru automodelism sportiv

Primăria municipiului Vaslui a reușit să pună în valoare o centrală termică dezafectată, deschizând oficial un Centru Multifuncțional pentru activități culturale și extrașcolare. Acesta adăpostește și cercul de automodele de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonat de profesorul Constantin Olaru.

Însă, municipalitatea a dorit ca noua clădire să intre și în circuitul competițiilor sportive naționale, astfel că aici a fost inaugurat prima pistă dedicată automodelismului din țară.

Automodelismul Sportiv – Sport cu viitor in Vaslui

”Sunt impresionată de ce am văzut. Sincer nu m-am așteptat la așa ceva. M-am așteptat la o sală nu atât de bine realizată din punct de vedere tehnic și ceea ce am găsit depășește toate așteptările”, a spus Ioana Dumitru.

La rândul său, Gabriel Mutu l-a felicitat pe primarul Vasile Pavăl, fiindcă este singura autoritate care a convins consiliul local să investească în automodelism.

”Această sală se ridică la standarde europene. Începând de astăzi, domnul profesor Olaru nu mai are nici o scuză dacă nu aduce toate titlurile acasă. Felicitări domnului primar și consiliului local, care arată că există interes pentru susținerea sportului”, a spus președintele Federației Române de Modelism.

Ideea ca Vasluiul să aibă un circuit de automodelism i-a venit primarului Vasile Pavăl în urmă cu doi ani, când la ștrand a fost organizată o competiție națională de automodele. Atunci condițiile de concurs nu au fost propice.

”Automodelismul din Vaslui are o bază. Acum poate să-și desfășoare normal activitatea. Am imaginea unui concurs din 2019, când din nefericire n-am putut să asigur un traseu adecvat pe iarbă și atunci am decis să realizăm investiția, ca într-adevăr să aibă tot ce își doresc acești copii.

Aici se formează caractere, se leagă prietenii, aici își vor aminti peste ani că la Vaslui s-au făcut lucruri frumoase”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Cupa Primaverii – Concurs automodelism radiocomandat

Evenimentul a fost legat de organizarea primei ediții a Cupei Primăverii la automodele, la care participă echipaje din București, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Hârlău, Miercurea Ciuc, Pucioasa, Slobozia, Târgu Frumos și Vaslui.

”Aveam nevoie de un asemenea circuit. Până acum, rezultatele le-am obținut în condiții vitrege. Iarna nici nu aveam cum să ne antrenăm. Cu această locație, vom munci și ne vom pregăti pentru a ne ține de promisiune, ca Vasluiul să dea mulți campioni și de acum înainte”, a spus Constantin Olaru, instructorul cercului de automodele de la Palatul Copiilor Vaslui.

Tot în acest cadru, Federația Română de Modelism a anunțat că sportivul Tudor Radu, de la Palatul Copiilor Vaslui, va primi zilele următoare titlul de Maestru al Sportului.

  • articol preluat de pe www.sportactual.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.